keskiviikko 29. elokuuta 2012

Vähemmän sinistä, enemmän vihreää

Viime viikkoina on tullut käytyä läpi laatikoittan tavaraa ja selattua kaappeja. Kirpputoripöytä on siis varattuna. Laatikoista löytyi myös villapaita, joka ei miellyttäny malliltaan eikä varsinkaa sävyltään. Lanka taas vaikutti sopivalta erääseen suunnittelemaani neuletyöhön, jonka kimppuun käyn seuraavaksi. Siispä villatakki vain purkuun ja värjäykseen!



Värjäysväriksi valikoitui Dylon värit, joita ahkeran etsinnän jälkeen jopa löysin. En voinut ajatellakaan värejä, jotka pitäisi kuumentaa oman pikkuruisen keittiöni takia. Aikamoisessa väripöllyssä olisin ollut jos olisin tuossa ruvennut värjäämään, kun ei ole edes liesituuletinta. Saati sitten tarpeeksi isoa kattilaa. No nuo Dylonit olivat siinä mielessä helppoja, että lankoja vain lillutellaan viileässä vedessä. Värjäyskertoja tarvittiin kuitenkin kaksi, vaikka käytinkin molemmilla kerroilla kaksi pussia väriainetta.



Samalla tuli sitten kokeiltua myös jälkivärjäyksessä muutamia muitakin lankoja. Tylsä beige lanka sai hennon vihreän sävyn ja nyt se houkuttelee jo vähän enemmän. Värjäyksestä innostuneena iskin pesukoneeseen vielä punaisen värin ja muutaman vaatekappaleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti