torstai 2. huhtikuuta 2009

Matonketku


Jotakin oon saanu aikaseks vaikka onkin ollu niin vetelä olo. Viime viikolla tein edellisten mattojen loimen loppuun tämmösen pikkumaton. Melko nopeesti tein, mutta ihmeen hyvät reunat tuli. Harjoittelun tulosta siis! Edellisistä jäi sit myös tuota mustaa trikoota niin käytin sitten sitäkin. Koulun varastosta käivelin noita sametti ja muita kuteita, halusin vähän pehmeemmän olosen maton. Räsyjä oli jo omasta takaa. Leikkelin yhet vakosamettihousutkin kuteiks. Aika tummahan tuosta tuli. Ja vaikka kuinka aina suunnittelen että, teen semmosen siistin ja tasaraitasen maton, niin kutoessa kuitenkin jotenkin innostun vaan niistä väreistä ja sekottelen niitä sitten mielivaltasesti. Toisaalta se on kyllä melko kivaakin. Saa kokeilla ihan vapaasti erilaisia kudeyhdistelmiä.

Koulussa harjoteltiin kans tota makramesolmeilua, niin innostuin sitten tekemään tasosolmuja matonhapsuihin. Kivan näköset niistä tulikin. Ehkä vähän kovat jos kantapään alle jää, mutta tulipahan tuotakin kokeiltua. En tehnyt tuohon loputukseen enää mitään umpisolmeja, että saa nähdä miten tasosolmut kestää kiinni. Jotenkin noista solmeiluista ja maton väreistä tulee mieleen joku kiinalasityyppinen juttu.

Nyt pitäs ruveta sitten kutomaan käsipyyhkeitä, kunhan ne nyt ruppeis koulussa opettammaan. Kevätmyyjäisiinkin meinattiin parin kaverin kanssa osallistua. Kirjoja rupesin sitomaan, mutta jotain muutakin ois kiva sinne näperrellä.

4 kommenttia:

  1. Eikös se ollutkaan hippimatto? Nätit on nuo makramet hapsuina :)

    VastaaPoista
  2. Miksi niin "ketku" ? kaunis ja soinnukas palttinamatto ja solmiaminen tosi nerokas keksintö. Kerro joskus pysyykö purkumatta.

    VastaaPoista
  3. Hippi ja hippi... Rupesin jo miettimään että pitäiskö muidenkin mattojen päät solmia jotenkin, kun ne on aina niin rumasti. Ainakin vielä on pysyny solmut ihan hyvin, katotaampa vaikka puole vuoden päästä.

    VastaaPoista